02-08-05

Orde uit chaos

Deze weblog wordt opgestart in navolging van een theoretische sessie die ik gaf op de recentste editie van de VBJ-zomeruniversiteit in Catalonië. Centraal in deze sessie stond de vraag wat we als Vlaams-nationalisten kunnen leren van de conservatieve beweging in de Verenigde Staten. Een uitgebreide en bewerkte versie van de tekst van deze sessie zal binnenkort gepost worden op deze blog. U vindt nu alvast een selectie van verwijzingen naar conservatieve organisaties, columnisten, media, tijdschriften en think tanks enz.

 

Opdracht

 

Wat mag u verwachten van deze blog? Het is mijn overtuiging dat er in deze jachtige tijden meer nood is aan diepgang. Op politiek vlak betekent dat dat we ons moeten bezinnen over de fundamenten van ons politieke denken als rechtse Vlaams-nationalisten. Om even stil te staan bij wie we zijn, wat onze doelstellingen zijn en hoe ze te verwezenlijken. Dat is echter een Heraklesopdracht waarvan op deze blog slechts een stap wordt belicht.

 

De uitdagingen zijn inderdaad niet te onderschatten: de immigratietijdbom onschadelijk maken, het demografische probleem het hoofd bieden, de islamdreiging neutraliseren en de Europese superstaat op de knieën dwingen. Het ontwaken van de Europeanen en het sneuvelen van de verwerpelijke ideeën van het multiculturalisme en het cultuurrelativisme zijn hiervoor een eerste vereiste. Ons hoofddoel is en blijft het verwerven van soevereiniteit voor de Vlaamse natie: een onafhankelijk Vlaanderen in een Europees Europa.

 

Op deze blog richt ik mijn blik naar de Verenigde Staten. Wat kunnen we leren van de Amerikaanse conservatieve beweging? Welke politieke denkers en concepten zijn interessant voor ons? Welke inzichten biedt de politieke denker Samuel Huntington? Is Bush wel conservatief? Wat is de invloed van de neoconservatieven? Zal de Amerikaanse conservatieve beweging splijten over het immigratievraagstuk?

 

Het web wemelt van de informatie omtrent deze materie. In die chaos enige orde scheppen, is de opdracht van deze blog.


19:00 Gepost door Jan Lievens | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Bericht aan Jan Veel succes !
Mooi gedaan trouwens.

Gepost door: Tanguy Veys | 02-08-05

Niets Proficiat met deze prachtige blog. Hij ziet er heel erg mooi uit. Het is ook geen gemakkelijk onderwerp dat je aankaart. Geen spek voor eenieders bek. Ik kan je wel al het antwoord geven op de vraag wat we kunnen leren van de Amerikaanse conservatieven: NIETS. Uit ons volksnationalisme vloeien automatisch de juiste standpunten inzake de problemen waarmee onze maatschappij wordt geconfronteerd. Maar ik ga mijn best doen om zoveel mogelijk je stukken te lezen en de discussie wel eens wat uitgebreider aan te gaan.

Gepost door: Wim Wienen | 03-08-05

Prachtige site! Proficiat met uw gloednieuwe blog!
Veel succes!

Gepost door: Gianni Boone | 05-08-05

Proficiat Proficiat met je blog!

Gepost door: Wouter Jeanfils | 09-08-05

Mooie blog Goed initiatief!
Ik hou je op de hoogte van mijn thesiswerk...

Gepost door: Gert Gillis | 15-08-05

De commentaren zijn gesloten.