18-10-05

Blond, hard & rechts

Berucht, ultraconservatief, aartsconservatief zijn de etiketten die de zelfverklaarde kwaliteitskranten De Standaard en De Morgen dit weekend kleefden op de Amerikaanse columniste Ann Coulter. Blond lightning on the far right” titelde de New York Times naar aanleiding van het verschijnen van het boek Treason: Liberal Treachery From the Cold War to the War on Terrorism in juni 2003. De blonde en slanke Ann Coulter stond in het voorjaar nog op de cover van Time Magazine (25 april jl.): “Ms. Right” en had in een maand na het verschijnen van haar boek, volgens de NY Times, 160 TV-, radio- en kranteninterviews gegeven.

 

Ann Coulter is auteur van vier New York Times bestsellers waaronder naast bovengenoemde: High Crimes and Misdemeanors: The Case Against Bill Clinton in augustus 1998, waarmee ze haar steentje bijdroeg tot de impeachment van Clinton in december van dat jaar. Nadien verschenen in juni 2002 Slander: Liberal Lies About the American Right en haar jongste boek in oktober 2004 How to Talk to a Liberal (If You Must).

 

Coulter genoot haar rechtenopleiding aan de Ivy League Cornell universiteit. Berucht werd ze met haar opiniestuk “This is war” dat twee dagen na de aanslagen van 11 september 2001 verscheen. De gecontesteerde zinsnede luidde: “We should invade their countries, kill their leaders, and convert them to Christianity.De neoconservatieve weblog National Review Online bedankte haar meteen voor bewezen diensten.

 

Onlangs verscheen de DVD-documentaire “Is it true what they say about Ann?” over deze controversiële maar bijzonder charmante politieke columniste. Coulter weet als geen ander de linkerzijde (“liberals” in het Angelsaksische politieke taalgebruik) in de gordijnen te jagen: “Of ze nu de Sovjetunie verdedigen of mekkeren over Saddam Hoessein, links is altijd tegen Amerika. Het zijn ofwel verraders ofwel idioten, en inzake het zelfbehoud van Amerika, is het verschil niet relevant.” Coulter heeft een scherpe pen en schrijft met veel humor en sarcasme. In haar aanpak van de linkerzijde en politieke correctheid mag Coulter tot voorbeeld strekken: “Being nice to liberals doesn’t work”.

 

Coulter laat zich door de media niet in het neocon-hoekje drummen. Hoewel ze zelf de oorlog in Irak gesteund heeft, antwoordde ze bij de Conservative Political Action Caucus op de vraag of Pat Buchanan als tegenstander van oorlog in Irak nog wel een patriot kan zijn (zoals betoogd werd in het artikel 'Unpatriotic conservatives' in National Review): “In tegenstelling tot links, is de stellingname van Buchanan tegen de Irak-invasie ingegeven door de vraag wat in het belang van de VS is en niet vanuit een haat jegens de VS.”

 

De eigenlijke documentaire is zo’n 40 minuten lang. Daarnaast zijn er nog enkele extra’s met interviews over Ann Coulters jeugd, haar boek over Clinton, 9/11, links en de Democraten, haar commentaar op het bovengenoemde artikel van de New York Times en twee langere speeches (totaal: 145 min.) Aan het woord komt ook de bekende linkse TV-presentator Bill Maher over zijn merkwaardige vriendschap met Ann Coulter: “Tolerance can’t pause at where we don’t agree with someone, can it?”


Meer info: http://www.anncoulter.com.

Meer informatie over de DVD-documentaire vindt u op http://www.anncoulterdoc.com.

 

Boeken van Ann Coulter:

 

How to Talk to a Liberal (If You Must):

http://www.amazon.com/gp/product/1400054192/102-6020553-4...


Treason: Liberal Treachery from the Cold War to the War on Terrorism:

http://www.amazon.com/gp/product/1400050308/102-6020553-4...

 

Slander: Liberal Lies About the American Right:

http://www.amazon.com/gp/product/1400046610/102-6020553-4...

 

High Crimes and Misdemeanors: The Case Against Bill Clinton:

http://www.amazon.com/gp/product/0895261138/102-6020553-4...


Unpatriotic Conservatives - David Frum (National Review): http://www.nationalreview.com/frum/frum031903.asp.

 

No End to War - The Frum-Perle prescription would ensnare America in endless conflict - Pat Buchanan (The American Conservative):

http://www.amconmag.com/3_1_04/cover.html.


11:42 Gepost door Jan Lievens | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

we blogrollen je!!! Goeiedag Mr. Lievens. Graag zo voortdoen aub. We moeten onze krachten bundelen.

Gepost door: Michael Cosyns | 19-10-05

Tom Wolfe Wanneer krijgen we hier eens een bespreking van de Amerikaanse schrijver Tom Wolfe ? In Knack van deze week staat een bijzonder interview met hem.

Ook een paar opmerkelijke quotes:

Knack: "Stemde u op Bush ?"
Wolfe: "Ja. Ik heb altijd gestemd op de presidenten die uiteindelijk de verkiezingen wonnen. Zo één ben ik al met de mening van het Amerikaanse volk. Politieke analisten hoeven eigenlijk geen polls meer uit te schrijven, ze kunnen gewoon bij mij te rade komen."

Wolfe: "Als ik een schok wil teweeg brengen in het schrijversmilieu, dan pin ik gewoon de Amerikaanse vlag op mijn vest."

Gepost door: Evert Hardeman | 30-10-05

Tom Wolfe Hallo Evert. Het feit dat Wolfe te keer gaat tegen het linkse establishment maakt van hem nog geen conservatieve denker. De interessantste citaten staan op jouw blog.

Gepost door: Jan Lievens | 02-11-05

De commentaren zijn gesloten.