21-06-06

Roger Scruton

De Engelse conservatieve filosoof Roger Scruton mag geen onbekende zijn voor wie zich interesseert voor het hedendaagse politieke debat in Europa. Ik maak dan ook graag reclame voor zijn lezing die plaatsvindt op vrijdag 23 juni om 19u30 in het Elzenveld te Antwerpen. Organisatie: Vlaams Belang Studiedienst. Meer info over de lezing vindt u hier [PDF]. Inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven op studiedienst@vlaamsbelang.org of via 0497/54.84.98. De inleiding wordt gegeven door dr. Paul Belien, Gerolf Annemans sluit de avond af.

Scruton zal spreken over de morele crisis van de westerse beschaving. Ik vermoed dat hij ook het belang van de natiestaat zal benadrukken. Enkele jaren geleden schreef Scruton in opdracht van het Intercollegiate Studies Institute een belangrijk boek getiteld ‘The West and the Rest’  (de Nederlandse vertaling ‘Het Westen en de Islam – over globalisering en terrorisme’ is bij Houtekiet verschenen). Absoluut aanbevolen!

Louter om deze post te verantwoorden op amcon.be, hierbij een lezing van Scruton over het Amerikaans conservatisme. Hierin wijst hij op het belang dat Amerikaanse conservatieven hechten aan de strijd om ideeën en de rol die tijdschriften en denkers daarin spelen.

  • Lezing voor het Intercollegiate Studies Institute over ‘The West and the Rest’.

18:29 Gepost door Jan Lievens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.